لیست اختراعات محمد غفارزاده
كمپلكس خوراكي آهن - اسيدآمينه به عنوان يك مكمل و غني ساز غذايي براي كاهش فقر آهن در افراد جامعه مي تواند در بخش هاي مختلف صنايع غذايي از قبيل پخت نان انواع كيك ها توليد ماكاروني و ... مورد استفاده قرار بگيرد. علاوه بر آن اين تركيب به دليل تشكيل كيليت قوي بين آمينو اسيد و آهن نسبت به تركيبات مشابه موجود در بازار پايداري بيشتري داشته و براي استفاده به عنوان منبع آهن قابل اطمينان تر مي باشد. همچنين روش سنتزي آن وابسته به دما نبوده و توليد آن در مقياس انبوه (صنعتي) قابل انجام است.
طبق بررسي و تحقيقات انجام شده اين دستگاه وجود ندارد من بر اساس نياز شركتهاي ريخته گري طراحي نموده و باعث بالا رفتن دقت توليد و صافي سطح قطعات توليدي بيشتر و نيروي انساني كمتر و بازدهي بيشتر مي شود .كارآيي دستگاه با استفاده از روش هاي پنوماتيكي صورت ميگيرد و از سيلندرهاي پنوماتيكي كه در ۳ سايز مختلف در دستگاه استفاده شده كه بر اساس طول كورس و سرعت سيلندر، سيلندرها را انتخاب كرده ام و مخزن با استفاده از روش ريخته گري ساخت كرده ام و ساخت پايه نگهدارنده قالب يا جعبه ماهيچه با استفاده از روش ريخته گري و ماشين كاري و استفاده از موتور گيربكس دار براي گردانندن تسمه و استفاده از ميل تسمه و تسمه برزنتي استفاده مي شود
روشي جديد و كاربردي براي تهيه (2-هيدروكسي-5-نونيل بنزوفنون) ماده اوليهْ LIX 65N در استخراج انتخابي فلزات در صنايع ومعادن (صنعت مس) را براي اولين بار ابداع كرده ايم كه تا به حال در هيچ كدام از منابع علمي داخلي و خارجي منتشر نشده است. تركيب (2-هيدروكسي-5-نونيل بنزوفنون ) به عنوان ماده اوليه در سنتز LIX 65N استفاده مي شود. ما در اين روش جديد براي سنتز ماده اوليه مد نظر از نمك سديم يا پتاسيم نونيل فنل استفاده كرديم كه در آزمايشگاه به راحتي قابل سنتز است و در حضور حرارت و استر بنزوئيل به كار گرفته شده طي انجام واكنش, منجر به توليد تك محصول مورد نظر مي شود در حاليكه ساير روش هاي سنتزي يك سري محصولات جانبي را نيز در بر مي گيرند. ازجمله نكات ويژه ي ديگر اينكه روش ما به ماده اوليه خالص تر از مكانيسمي كوتاهتر, آسان تر و با راندمان بالاتر مي رسد.
مونوكلرواستيك اسيد در حضور دي متيل سولفوكسيد و در دماي 140 درجه سانتيگراد متحمل واكنش اكسيداسيون شده و با بازده بالايي گلي اكسيليك اسيد را مي دهد. تا به حال با اين روش گزارشي در منابع علمي جهت تهيه گلي اكسيليك اسيد ارائه نشده است.
روي فلوتاميد براي درمان سرطان پروستات استفاده مي شود. مشكلات فني در روشهاي معمول سنتز فلوتاميد شامل تعداد مراحل بيشتر و استفاده از واكنشهايي است كه نياز به تجهيزات پيچيده تر دارند . در روش ابداعي ارائه شده توسط اين گروه براي اولين بار در جهان از تعداد مراحل كمتري استفاده شده است و لذا راندمان افزايش يافته است. در روش معمول واكنش هايي چون هيدروژناسيون كه در حضور كاتاليست هاي گران قيمت و تجهيزات ضدجرقه و فشار بالا انجام مي شود هزينه بالايي نياز دارد و فرايند پيچيده است اما در روش ابداعي ما با استفاده از دو مرحله نيتراسيون و يك مرحله احيا با فلز آهن به داروي گران قيمت فلوتاميد مي رسيم . در ضمن در روش هاي قبلي در مرحله آسيلاسيون از معرفهاي گران قيمت انيدريد يا آسيل كلرايد استفاده مي گردد كه در روش ابداعي اين معرفها با واكنشگرهاي ارزان قيمت جايگزين شده است. هدف كلي روش ابداعي ما استفاده از مراحل صنعتي ساده جهت توليد مواد حساس و گران قيمت است ضمن اينكه راندمان كار به دليل كم بودن تعداد مراحل افزايش مي يابد .
در اين طرح كربن دي سولفيد از واكنش بين گاز طبيعي (گاز شهري) و پودر گوگرد بر روي بستر كربن تهيه مي شود. نوآوري طرح در استفاده از بستر كربن مي باشد كه هم قابليت جذب بالاي گاز طبيعي را دارد و هم قابليت واكنش با گوگرد و تبديل شدن به كربن دي سولفيد. لذا استفاده از كربن به عنوان سطح انجام واكنش دو منظوره مي باشد (هم باعث جذب بالا و آسان گاز طبيعي روي آن و هم واكنش با گوگرد و توليد كربن دي سولفيد)
سيستم استخراج مايع - مايع يكي از روشهاي خالص سازي و جداسازي مواد در ازمايشگاههاي شيمي مي باشد. اين روش به دليل استفاده از حلال زياد و همچنين مشكلات فرايندي و با توجه به اينكه كيفيت استخراج با افزايش تعداد مراحل استخراج افزايش مي يابد و عملاً افزايش تعداد استخراج در صنعت مستلزم صرف هزينه بالاست انجام نمي شود. براي رفع اين معضلات و امكان استفاده از سيستم استخراج مايع - مايع در صنعت شيمي اين روش ابداع شده است. در اين سيستم ابداعي علاوه بر اينكه فرايند استخراج در مقياس صنعتي عملياتي شده است مزيت استفاده از استخراج حجم بسيار زياد از حلال آبي توسط حداقل حلال آلي هم امكان پذير شده است. مزيت ديگر اين طرح (فرايند استخراج) اين است كه كاملا بدون دخالت دست و نيروي انساني انجام مي شود لذا براي مواردي كه مواد شيميايي سمي در فرايند استخراج مد نظر باشد بدون هيچگونه مشكلي استخراج انجام شده و فرايند خالص سازي عملياتي ميشود.
فرآيند تهيه فينگوليمود داروي خوراكي جهت درمان بيماري مالتيپل اسكلروزيس اين اختراع در زمينه سنتز دارو در شاخه ي شيمي آلي (C07) ميباشد. فينگوليمود اولين داروي خوراكي بيماري اِم اِس(مالتيپل اسكلروزيس) مي¬باشد كه علاوه بر تعديل فعاليت سيستم ايمني در سيستم اعصاب مركزي نيز تأثير داشته و موجب بهبود علائم بيماري اِم اِس مي¬شود. تا كنون روش¬هاي زيادي براي ساخت ماده موثره فينگوليمود گزارش شده كه اين روش¬ها داراي معايبي مانند: طولاني بودن مراحل ساخت (بعضي روش ها شامل بيش از 9 مرحله) ، راندمان بسيار كم، محصولات جانبي بسيار زياد كه نياز به فرآيندهاي خالص سازي پيچيده داردو غيره ميباشند. با روش ارائه شده توسط ما، براي اولين بار در جهان از تعداد مراحل كمتري استفاده شده است. درنتيجه مسير ساخت اين دارو بسيار كوتاه شده، همچنين در اين روش واكنشگرهاي در دسترس و ارزانتري بكار برده شده و در نهايت شرايط ساده¬ي اين روش، امكان توليد اين دارو در مقياس صنعتي را امكان پذير ساخته. از آنجاييكه اين مسير نسبت به ساير روش¬هاي سنتز اين دارو از تعداد مراحل كمتري برخوردار است راندمان كلي افزايش يافته و فرآيند توليد اين دارو را در مقياس صنعتي مقرون بصرفه مي¬كند.
كلسيم هيپوكلريت در حضور مقدار كاتاليستي ژلاتين و در حضور سود با اوره واكنش داده و تركيب ايزوسيانات آمين حاصل به هيدرازين محلول در آب تبديل شده و در حضور متيل اتيل كتون تركيب بيس ميتل اتيل كتازين متقارن را توليد مي كند كه به خاطر عدم حلاليت در آب از سيستم مائي به كمك سيستم استخراج مايع – مايع پيوسته با استفاده از حلال دي كلرومتان جدا شده و بعد از پراندن دي كلرومتان و در حضور اتانل با اسيد سولفوريك واكنش داده و هيدرازين سولفات جامد به صورت رسوب به دست مي آيد بازده واكنش 50% بر حسب مقدار كلسيم هيپوكلريت مصرف شده است.
در روش ابداعي ارائه شده ماده پسماند دي سولفيد اويل (DSO)و گوگرد مذاب در حضور بستر راشينگ آلومينا و در 500 درجه سانتيگراد واكنش داده و توليد كربن دي سولفيد و هيدروژن سولفيد مي كند. H2S حاصل با سولفور دي اكسيد مرطوب واكنش داده و به گوگرد و آب تبديل مي شود كه به راحتي از كربن دي سولفيد جدا شده و با تقطير محصول CS2 خالص به دست مي آيد
موارد یافت شده: 21